امنیت

آیا همه جناح‌های درگیرجنگ در افغانستان در گفتگوهای مستقیم حاضر خواهند شد؟

اسلام آباد/دویچه وله/باختر/9 حوت
در آخرین نشست صلح چهارجانبه در کابل فیصله شد که گفتگوی رو در رو با طالبان در اولین هفته ماه مارچ آغاز شود. اسلام‌آباد قرار است میزبان این نشست باشد و از تمام گروه‌های درگیر در افغانستان خواسته تا در این نشست حضور یابند.
حکومت افغانستان از این فیصله استقبال کرده ولی گروه‌های طالبان از این تصمیم گروه چهارجانبه ابراز بی‌خبری کرده‌اند.
این در حالی است که طالبان حالا یک گروه منسجم با رهبری واحد نیست. بخشی از جنگجویان این گروه که تحت امر ملا محمد رسول می‌جنگند با جناح ملا اختر منصور به شدت مخالف‌اند و این دو شاخه جنگ‌های خونینی باهم داشته داشته‌اند. مهم‌ترین سوال این است آیا شاخه‌های مختلف طالبان حاضر خواهند شد برسر یک میز با حکومت افغانستان مذاکره کنند؟
وحید مژده آگاه مسایل سیاسی می‌گوید حکومت افغانستان از پاکستان خواسته است تا ده تن از نمایندگان با صلاحیت طالبان را در مذاکرات مستقیم حاضر کند: این ده نفر شامل افرادی از قطر، کسانی از جناح ملا محمد رسول و افراد دیگری که قوماندانان جنگی طالبان هستند، می‌باشد.
در همین حال گروه‌هایی نیز در افغانستان می‌جنگند که مصالحه ناپذیرند و حکومت افغانستان نیز حاضر به گفتگو با آن‌ها نیست. گروه داعش که در شرق افغانستان جنگ‌های خونینی را به راه‌انداخته شامل این گروه است. از سوی دیگر صدها جنگجوی عرب، چچینی، پاکستانی، تاجیک و ازبک در افغانستان می‌جنگند که حکومت حاضر به مذاکره با آن‌ها نیست.
سید اکبر آغا از اعضای پیشین گروه طالبان به این نظر است که روند صلح زمانی نتیجه می‌دهد که طالبان در آن حضور داشته باشند. او می‌گوید: بهتر است که مشکل افغانستان از راه صلح و مذاکره حل شود. اگر حکومت افغانستان، طالبان و کشورهای خارجی مخلصانه و صادقانه برای صلح کار کنند، این مذاکرات نتیجه‌ای خواهد داد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا