سیاست

محمد اشرف غنی رئیس‌جمهور کشور با هیات شورای امنیت سازمان ملل متحد دیدار کرد

کابل باختر 25 جدی
محمداشرف غنی رئیس‌جمهوری اسلامی افغانستان، با هیات شورای امنیت سازمان ملل متحد که به ریاست خیریت عمروف سفیر قزاقستان در ملل متحد و رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد به کابل آمده‌بود، روز گذشته در ارگ دیدار و صحبت کرد.
به اساس معلومات دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری به آژانس باختر، در این دیدار اعضای دایمی سازمان ملل متحد و شورای امنیت آن سازمان از کشورهای ایالات متحدۀ امریکا، چین، بریتانیا، روسیه، فرانسه، سویدن، پولند، قزاقستان، بولیویا، ایتوپیا، کویت، هالند، پیرو، گینه استوایی و ساحل عاج، حضور داشتند.   
هر دوجانب در رابطه به اوضاع امنیتی افغانستان و منطقه، همکاری‌های منطقه یی، مبارزه با پدیده‌های تروریزم، فساد اداری، مواد مخدر و قاچاق آن، تسریع روند صلح، آمادگی‌ها برای انتخابات، اصلاحات در عرصه حکومت‌داری، تقویت نظام، مشارکت زنان، نقش سازمان ملل متحد در افغانستان به‌خصوص در زمینه‌های امنیتی و انکشافی و روی مجموع پیشرفت‌ها طی سه‌سال اخیر، بحث و تبادل نظر نمودند.
در این دیدار پیرامون همکاری‌های منطقه یی صحبت شد و خاطرنشان گردید که به‌منظور برقراری ثبات در افغانستان، فشارها بالای پاکستان افزایش یابد و در عین‌حال، اقدامات مشترک برای مذاکرات نیز صورت گیرد.
محمد اشرف غنی رئیس‌جمهور ضمن خوش‌آمدید به هیات متذکره، گفت که به نمایندگی حکومت و مردم افغانستان، از کمک‌های سخاوت‌مندانۀ کشورهای عضو سازمان ملل متحد در جریان ۱۶ سال گذشته، بخصوص از تعهدات شرکای بین‌المللی با افغانستان در کنفرانس‌های وارسا و بروکسل، تشکر می‌کنم.
رئیس‌جمهور تصریح‌کرد که ما در مناسبات منطقه یی و در بخش روابط اقتصادی با کشورهای آسیای‌میانه، روسیه، چین و ایران، دست‌آوردهای خوبی داشتیم. وی با اشاره به روابط افغانستان و پاکستان گفت که تلاش‌ها بخاطر بهبود روابط صورت گرفته، اما از جانب پاکستان در همکاری‌های منطقه‌ یی، نتیجه‌ای در قبال نداشته‌است.
رئیس‌جمهور ، به فعالیت‌های گروه‌های تروریستی در افغانستان اشاره کرد و نمونه‌ها و شواهدی را در باره تحرک، فعالیت‌ها، آموزش و تمویل گروه‌های تروریستی به شمول داعش در خارج از افغانستان، به اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، شریک ساخت.
هم‌چنان رئیس‌جمهور کشور از اقدامات ارگان‌های امنیتی و دفاعی کشور در مورد  نابودسازی فابریکه‌های پروسس مواد مخدر و دست‌آوردها در این خصوص، معلومات ارائه کرد. وی افزود که تروریزم تهدید مشترک برای همۀ کشورهای جهان است و عواقب منفی آن متوجه همۀ ما نیز می‌شود.
رئیس‌جمهور کشور در مورد انتخابات گفت که حکومت ارادۀ قوی برای برگزاری انتخابات دارد و من به عنوان رئیس‌جمهور، این حق را به خود نمی‌دهم که در امور کمیسیون مستقل انتخابات دخالت کنم. وی افزود که کمک‌ها و امکاناتی که در گذشته برای انتخابات فراهم شده‌بود، به شکل موثر استفاده نگردید.
رئیس‌جمهور با اشاره به استراتیژی جدید ایالات متحدۀ امریکا در قبال افغانستان و آسیای‌جنوبی، گفت که استراتیژی مذکور برای ایجاد تغییرات مثبت در افغانستان و منطقه، ارزنده است.
محمداشرف غنی با تاکید بر مذاکرات صلح بین‌الافغانی و صلح دولت با دولت با پاکستان، گفت که در راستای برقراری صلح در افغانستان، از تجارب سایر کشورها نیز استفاده صورت می‌گیرد.
رئیس‌جمهور کشور گفت که در راستای سهم‌گیری زنان در حکومت و تقویت بیشتر آنان کارهای انجام شده‌است.
در مقابل، خیریت عمروف سفیر قزاقستان در ملل متحد و رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد صحبت کرد و ضمن تشکر از مهمان‌نوازی حکومت و مردم افغانستان، گفت که پس از سال ۲۰۱۰ این نخستین هیات بلندپایۀ شورای امنیت سازمان ملل متحد است که به افغانستان سفر می‌‌کند.
وی افزود که شورای امنیت سازمان ملل متحد، از حکومت و مردم افغانستان و دیدگاه شما در مورد برقراری صلح و ثبات و هم‌چنان انکشاف افغانستان، حمایت می‌کند.
عمروف گفت که ما به‌منظور بررسی پیشرفت‌ها در عرصه‌های مختلف در افغانستان بخصوص روند صلح و این‌که چگونه این پیشرفت‌ها را تسریع ببخشیم، به کابل سفر کرده‌ایم. وی افزود که هیات شورای امنیت هم‌چنان راه‌های را بخاطر هماهنگی و همکاری بیشتر میان سازمان‌های منطقه یی و بین‌المللی در افغانستان، جستجو می‌نماید.
نیکی هیلی نمایندۀ دایمی ایالات متحدۀ امریکا در سازمان ملل متحد طی صحبتی، گفت که امنیت و ثبات افغانستان برای امنیت منطقه مهم است و هیات شورای امنیت سازمان ملل متحد بخاطر حمایت‌های بیشتر از افغانستان، به کابل سفر کرده‌است. وی از شجاعت و فداکاری نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان در راستای مبارزه با تروریزم نیز قدردانی کرد.
هیلی افزود: ایالات متحدۀ امریکا با مردم افغانستان کار می‌کند و ما می‌خواهیم اصلاحات و انکشاف واقعی را در این کشور مشاهده کنیم، تا از همکاری‌های خویش اطمینان حاصل نمائیم.
سپس، سایر اعضای هیات شورای امنیت سازمان ملل متحد، هرکدام به نوبۀ خویش صحبت کردند و دیدگاه‌ها و نظریات شان را در رابطه به موضوعات مختلف، مطرح نمودند.
هیات مذکور گفت، در دیدارهای شان با مسئولین نهادهای امنیتی افغانستان، دریافتند که درک و پلان‌های این نهادها، قابل قدر و تحسین‌برانگیز است و نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان به نیابت از کشورهای مختلف جهان در برابر تروریزم مبارزه می‌کنند.
آنان، دست‌آوردهای حکومت وحدت ملی را در عرصه‌های مختلف مورد ستایش قرار دادند و از پلان‌ها و برنامه‌های آن، حمایت شان را ابراز داشتند و خاطرنشان کردند که سازمان ملل متحد برای پایان‌بخشیدن جنگ در افغانستان و تامین صلح و ثبات، آمادۀ همکاری می‌باشد.
هیات مذکور، از قربانی‌های نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان در راستای مبارزه با تروریزم یادآوری و ستایش کردند و از کمک و همکاری با افغانستان به نمایندگی از کشورهای شان و هم‌چنان به نیابت از شورای امنیت سازمان ملل متحد، اطمینان دادند.
هیات شورای امنیت سازمان ملل متحد، دیدارها با رئیس جمهور و سایر مسئولان حکومت وحدت ملی را مهم خوانده، خاطرنشان نمود که با توجه به مذاکرات انجام‌شده در کابل، در برگشت به مقر سازمان ملل متحد، بخاطر کمک‌های بیشتر آن سازمان با افغانستان بخصوص در عرصه‌های امنیتی و انکشافی، تمرکز خواهد کرد.
در این دیدار از جانب افغانستان، برعلاوۀ رئیس‌جمهور کشور، استاد محمدسرور دانش معاون دوم رئیس‌جمهور، قانون‌پوه سیدیوسف حلیم قاضی‌القضات و رئیس ستره محکمه، محمود صیقل نمایندۀ دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد و شمار دیگری از اراکین بلندرتبۀ دولتی حضور داشتند.
هیات شورای امنیت سازمان ملل متحد، شام روز گذشته در ضیافتی که به افتخار شان از سوی رئیس‌جمهور کشور ترتیب شده‌بود، اشتراک کردند.#
احمدضیا احمدی

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا