سیاست

رئیس جمهور غنی با مسئولان معارف و آمران لیسه های کابل دیدار کرد

کابل باختر 24 جوزا
محمد اشرف غنی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان دیروز در دیداری با مسئولان معارف و آمران لیسه های کابل، نظریات و پیشنهادهای آنان را در خصوص معارف، صلح، فرهنگ و نظم شهری استماع نمود.
به اساس معلومات دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری به آژانس باختر، در این دیدار که در ارگ انجام شد، ابتدا غلام محمد انورزی آمر حوزه پنجم تعلیمی، دانش سدید صافی مدیر لیسه تاجور سلطانه، رحمانه صاحبی عسکریار آمر لیسه رحمان مینه و محمد عیسی اندر آمر لیسه استقلال به نمایندگی از دیگران صحبت کردند و از توجه ویژۀ رئیس جمهور منحیث معلم سابقه دار به معارف و معلمان، تشکر نمودند.
آنان در صحبت های شان ضمن ابراز تاثر عمیق به خاطر رویداد المناک چهارشنبۀ خونین شهر کابل، مراتب تسلیت و همدردی شانرا به خانواده های قربانیان ابراز داشتند و تاکید کردند که این درد تمام کشور به خصوص شهریان کابل است و این حادثه باید ما را در برابر دشمنی که برای ما درد رسانیده است، متحد سازد.
مسئولان معارف و آمران لیسه های کابل، با اشاره به رویداد اخیر در شهر کابل گفتند که حمله تروریستی اخیر و بستن راه ها از سوی معترضان، بر علاوۀ اندوه و ماتم، شهریان کابل را شدیداً ترسانیده است و حتی آنان در رفت و برگشت کودکان شان به مکتب پریشان می باشند.
آنان رویداد تروریستی کابل را که تعداد زیادی از هموطنان ما در آن شهید و زخمی گردیدند، درد و ماتم ملی دانستند و تاکید کردند: هیچ فردی حق ندارد که از این درد و ماتم استفاده قومی، سمتی و سیاسی نماید.
مسئولان معارف و آمران لیسه های کابل در صحبت های شان بااشاره به موجودیت فرهنگ شهری عالی، نظم، سلیقه و برادری در کابل قدیم، از رئیس جمهور خواستند که ما همان کابل را از شما می خواهیم و این کار زمانی ممکن است که قانون حاکم گردد و پروسه صلح با مخالفان مسلح تسریع شود.
آنان سرمایه گذاری در معارف را عنصر دوامدار برای صلح، امنیت و ثبات دانستند و ضمن حمایت از برنامه های کوتاه مدت، وسط مدت و دراز مدت برای نسل های آینده، طرح های مشخص خویش را به خاطر جلوگیری از بی نظمی در شهر کابل ارائه کردند.
سپس رئیس جمهور غنی ضمن ابراز همدردی به خاطر رویداد های اخیر گفت : من این را درک می کنم که امروز هر مادر کابل داغدار است و در رابطه به مصئونیت اطفال خویش، نگرانی دارد. بالای تمام کابلیان صدا می کنم که اتحاد و همدلی خود را حفظ نمایند.
رئیس جمهور غنی گفت که کابل شهری بود که در وصف آن شعرا اشعار می سرودند و بابر سلطان بزرگ مغل وصیت کرده بود که باید در اینجا به خاک سپرده شود، پس کابل پایتخت مشترک یک ملت عزتمند است و آن باید پایتخت باعزت باشد و در انحصار هیچ کسی نباشد.
رئیس جمهور، اصلاحات، صلح و ملت سازی را از اولویت ها دانست و بر ضرورت ایجاد یک بحث ملی در این خصوص تاکید کردو گفت که این بحث ملی باید از کابل آغاز و به سایر ولایات گسترش یابد.
رئیس جمهور کشور خاطرنشان کرد که هدف کنفرانس نشست کابل بحث روی راه های برقراری صلح تحت رهبری و مالکیت افغانها و جلب حمایت های بین المللی در این خصوص بود. ما ابتدا به صلح اجتماعی نیازمند هستیم و این صلح به مردم ارتباط دارد که تلاش های صلح در بین تمام اقشار آغاز گردد.
وی تصریح کرد: ما از پاکستان صلح نمی خواهیم، بلکه با پاکستان صلح می خواهیم و این بار پاکستان قبول کرد که در گفتگوهای صلح باید نظارت بین المللی موجود باشد.
رئیس جمهور غنی افزود که می خواهد یک شورای عالی برای معارف و تحصیلات عالی ایجاد شود که جلسات دوامدار داشته باشد و روی مشکلات معارف به خصوص نصاب تعلیمی بحث کند، زیرا نصاب کنونی نواقص زیادی دارد، به طور مثال در نصاب تعلیمی تنها برای شاگردان صنف اول هفت کتاب در نظر گرفته شده است که به هیچ وجه قابل قبول نمی باشد. سید حبیب

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا