فرهنگ

اعلامیۀ وزارت اطلاعات وفرهنگ در پیوند به ثبت هنر مینیاتوری در میراث جهانی

کابل/ ۲۷قوس/ باختر
اخیراً آگاهی یافتیم که هنر مینیاتوری که منشأ و زاده گاه اصلی آن افغانستان است با همکاری کشور های ایران، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ازبکستان در فهرست میراث جهانی قرار گرفت. این فیصله در حاشیۀ برگزاری پانزدهمین اجلاس کمیتۀ بین الدول میراث فرهنگی ناملموس صورت گرفته است.
این در حالیست که وزارت اطلاعات و فرهنگ در نشست های خبری از ثبت هنر مینیاتوری به نام افغانستان که زادگاه و منشأ اصلی این هنراست، به یونیسکو خبر داده است و در صورت علاقه مندی کشورهای منطقه به گونۀ مشترک نیز ثبت آن امکان پذیر است.
وزارت اطلاعات و فرهنگ در نشست هایی که با مسوولان یونیسکو در کابل داشته است، اعتراض رسمی خود را در زمینه شریک کرده است و خواستار پی گیری قضیه از مراجع اصولی آن شده است.
این وزارت در مکاتیب رسمی همچنان به سازمان یونیسکو جهت ثبت هنر مینیاتوری در میراث های جهانی موضوع را رسماً تعقیب کرده است و ادارۀ محترم یونیسکو از حصول مکتوب و از ثبت هنر مینیاتوری به عنوان میراث مشترک به وزارت اطلاعات وفرهنگ اطمینان داده است.
سازمان یونیسکو همچنان در ایمیل مورخ ۳۰ جولای ۲۰۲۰ از تکمیل دوسیه جهت ثبت هنر مینیاتوری تا مارچ ۲۰۲۱ اطمینان داده است که کشورهای عضو می توانند پس از تفاهم با کشورهای ادعا کنندۀ مالکیت این میراث، اسناد را تکمیل کنند و به این سازمان ارسال کنند.
بنابر این وزارت اطلاعات وفرهنگ اسناد مربوط را جهت ثبت هنر مینیاتوری در فهرست میراث جهانی ترتیب کرده است که در روزهای نزدیک از طریق وزارت امور خارجه به سازمان یونیسکو فرستاده خواهد شد.
ثبت هنر مینیاتوری در میراث جهانی با در نظرداشت مکتوب ارسالی به سازمان یونیسکو در مغایرت صریح با مواد مندرج کنوانسیون حفاظت از میراث های فرهنگی ناملموس (۲۰۰۳) است و باعث ایجاد فضای عدم همکاری فرهنگی میان کشورهای مربوط می شود.
وزارت اطلاعات وفرهنگ با نشر این اعلامیه رسماً اعتراض خود را به سازمان یونیسکو اعلام می دارد و از آن اداره تقاضا می کند که به موضوع از مجاری اصولی و دیپلوماتیک رسیدگی شود و به ثبت هنر مینیاتوری به عنوان میراث فرهنگی مشترک افغانستان و کشورهای مربوط اقدام کند.
محمد طاهر زهیر سرپرست وزارت اطلاعات وفرهنگ

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا