اقتصاد

متن موافقتنامه راه لاجورد نهایی شد

کابل باختر 27 عقرب
در چهارمین نشست تخنیکی میان نمایندگان کشور های افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان و ترکیه متن موافقتتامه پنج جانبه راه لاجورد برای ایجاد دهلیز ترانسپورتی و ترانزیتی بین المللی میان کشور های یاد شده، به تاریخ ۱۶ نوامبر ۲۰۱۶ مطابق ۲۶ عقرب ۱۳۹۵ در مقر وزارت ترانسپورت جمهوری آذربایجان، نهایی شد و آماده امضا در سطح مقامات عالیرتبه هر سه کشور گردیده است.
به اساس معلومات دفتر سخنگوی وزارت امورخارجه به آژانس باختر،در این نشست به نمایندگی از افغانستان، نمایندگان وزارت امور خارجه، تجارت و صنایع، مالیه، ترانسپورت و هوانوردی ملکی، اداره خط آهن، اتاق های تجارت و صنایع افغانستان و سفارت افغانستان در باکو اشتراک ورزیده بودند. ریاست هیئت مذاکره را از جانب افغانستان وحیدالله ویسی، رئیس همکاری های اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی افغانستان، به دوش داشت.
راه لاجورد از ابتکارات جمهوری اسلامی افغانستان بوده و یکی از کوتاه ترین مسیر های موجود برای دسترسی افغانستان به بحیره سیاه و مدیترانه میباشد.  استفاده از راه لاجورد میتواند کاهش چشمگیر را در زمان و قیمت انتقال اموال تجارتی کشور های منطقه به وجود آورده و بر علاوه اتصال افغانستان، سایر کشور های آسیای جنوبی را با آسیای مرکزی، حوزه قفقاز و اروپا نیز فراهم میسازد.
در این نشست نمایندگان کشور های اشتراک کننده روی موضوعاتی که از سال ۲۰۱۴ به اینسو در شهرهای عشق آباد، تفلیس و انقره بحث شده بودند، نهایی نموده و متن مسوده موافقتنامه را آماده نمودند.
سهولت در خدمات گمرکی، آسان سازی شرایط ویزه و تسهیل حمل و نقل کالا و مسافرین از مشخصات عمده متن موافقتنامه محسوب میشود.
همچنان هر پنج جانب توافق کردند تا یک گروه مشورتی مشترک در چارچوب موافقتنامه یاد شده ایجاد گردد تا از تطبیق مواد موافقتنامه نظارت نموده و شرایط را برای تسهیل ترانزیت و ترانسپورت میان پنج کشور فراهم سازد.
در اخیر روسای هیئت مذاکره کننده هر پنج کشور متن موافقتنامه راه لاجورد را تایید نمود و با توجه به اهمیت استراتژیک این موافقتنامه توافق نمودند که ادارات ذیربط و با صلاحیت شان تلاش خواهند نمود تا موافقتنامه یاد شده به سطح مقامات عالی هر پنج کشور به زودترین فرصت به امضا برسد.

افغانستان در جوزای امسال با کشورهای هند و ایران موافقتنامه چند جانبه ترانزیتی و ترانسپورتی را نیز به امضا رسانید. راه لاجورد دومین موافقتنامه چند جانبه در عرصه همکاری های ترانزیتی و ترانسپورتی خواهد بود.
 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا