امنیت

حملات راکتی نظامیان پاکستانی بر شرق کشور ادامه دارد

اسعدآباد  8 جوزاباختر
حملات راکتی نظامیان پاکستانی بر شرق کشور همچنان به گونۀ بی سابقه ای ادامه دارد.
درجریان این حملات، شب گذشته وبامداد امروز بخش هایی ازولایت های کنر ونورستان گواه اصابت ده ها راکت از آن سوی خط دیورند بوده اما گفته می شود که این رویداد تلفاتی را در پی نه داشته است.
جنرال عبدالحسیب سیدخیل مسوول پولیس ولایت کنربه آژانس خبری باخترگفت که درجریان شب گذشته تا بامداد امروز حداقل بیست وشش راکت ازسوی نظامیان پاکستانی بربخش هایی ازولسوالی های دانگام وشیگل پرتاب شده است.
اوگفت که این حملات تلفاتی  را در پی نه داشته اما خسارات زیادی را به باشنده های محل به بار آورده است.
ازسوی دیگر یک قوماندان پولیس مرزی در شرق کشور می گوید که
به اثر اصابت برخی ازاین راکت ها بربخش هایی ازولسوالی کامدیش ولایت نورستان چندین خانۀ مسکونی تخریب شده است.
حملات راکتی نظامیان پاکستانی درجریان حداقل یک هفتۀ اخیر بی سابقه بوده است.
دراین حملات بخش های نزدیک به خط دیورند در ولایت های پکتیکا ،کنرونورستان  بیشتر گواه اصابت ده ها فیر راکت بوده است.
درست چهارروزقبل درنتیجۀ اصابت حداقل شش راکت به چند خانۀ مسکونی درولایت های کنر ونورستان سه تن به شمول یک زن کشته ویازده تن دیگرزخم برداشتند.
گزارش ها حاکیست که ده ها خانواده تنها درجریان این یک هفتۀ اخیر ودرپی شدت گرفتن حملات راکتی نظامیان پاکستانی مجبوربه ترک خانه های شان شده اند.
خبرنگاران ما ازبخش هایی ازولایت های شرقی که مورد حملات راکتی نظامیان پاکستانی قرارگرفته، دیدن کرده اند.
باشنده های این محل ها با انتقاد از دولت می گویند که سالهاست پاکستان بی دلیل مردم افغانستان را " راکت باران" می کنند اما دولت ازحق مردم بیچاره خود دفاع نمی کند وخاموش است.
این درحالیست که لوی درستیز پاکستان در سفرش به افغانستان گفت که کشورش درتامین امنیت خط دیورند کمک می کند وموضوع حملات راکتی نظامیان پاکستانی بربخش هایی ازشرق کشور را بررسی خواهد کرد.
حملات نظامیان پاکستانی بر شرق کشور سه سال قبل در ماه حمل آغاز شد و همچنان تا هنوز ادامه دارد.
به اساس ارقام ارایه شده، حداقل یازده هزار راکت درجریان سه سال ازسوی نظامیان پاکستانی بربخش هایی ازشرق کشور پرتاب شده است.
این حملات تاکنون حداقل یک صد کشته وزخمی به جا گذاشته است.
قربانیان وزخمی شده های این حملات راکتی غیرنظامیان واز باشنده های محل بوده اند.
مقامات نظامی ونهاد های دیپلوماتیک پاکستان تاکنون دلایل روشنی به این حملات یک جانبۀ راکتی شان بر افغانستان ارایه نه کرده اند.
بیشترین کارشناسان نظامی وسیاسی  به این باور اند که پاکستان به ویژه آی اس آی سازمان استخبارات این کشور می خواهد با افزایش این حملات ، ابتدا بخش هایی از خط دیورند در سوی افغانستان را بد امن واندکی خالی از سکنه سازد وسپس پناه گاه های تروریزم را که تا کنون در آن سوی خط وجود دارند به این سوی خط انتقال دهند تا این کشور از ملامتی حمایت وتجهیز تروریزم رهایی یابد.
این حملات یک جانبۀ راکتی نظامیان پاکستانی تاکنون واکنش هایی را ازسوی دولت افغانستان ونهاد های جامعۀ مدنی وحقوق بشری به همراه داشته اما این واکنش ها نتایج مثبتی درپی نه داشته است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا