سیاست

رئیس‌جمهورغنی: قدس قبله‌ نخست ما و به مثابۀ حرم شریف، هسته مرکزی هویت ما را شکل داده‌است

کابل باختر 23 قوس
محمداشرف غنی رئیس‌جمهوری اسلامی افغانستان، امروز در نشست فوق‌العادۀ سران سازمان همکاری کشورهای اسلامی که در شهر استانبول ترکیه برگزار گردیده‌بود، اشتراک و سخنرانی کرد.
دراین نشست که سران کشورهای عضو سازمان مذکور اشتراک داشتند، ابتدا رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه در خصوص برگزاری نشست فوق‌العاده سران سازمان همکاری کشورهای اسلامی صحبت کرد.
همچنان، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در صحبتی، وحدت کشورهای اسلامی را در قبال موضوع قدس، قابل قدر خواند و اظهار امیدواری کرد که موقف‌گیری واحد کشورهای اسلامی، بتواند منتج به حل مسالمت‌آمیز این مشکل در فلسطین گردد.
رئیس‌جمهورغنی در این نشست در سخنرانی گفت: ما در یک لحظۀ خاص تاریخی گردهم آمده‌ایم که توجه امت اسلامی و جهان مشترکاً به قدس، حرم شریف و حقوق مردم فلسطین معطوف است.
وی افزود که قدس به‌عنوان اولین قبلۀ مسلمین و حرم شریف در هستۀ هویت مسلمانان جهان قرار دارند که سمبول‌های کلیدی تمدن اسلامی محسوب می‌شوند و قلب هر افغان به‌خاطر همدردی و همدلی با برادران و خواهران فلسطینی‌اش می‌تپد.
وی اضافه کرد که با استفاده از فرصت ایجادشده برای همسبتگی بیشتر باید پلان جامع را جهت کمک به مردم و حکومت فلسطین ترتیب کنیم، زیرا اقدامات کوچک و ازهم‌پاشیده دراین خصوص، کافی نمی‌باشد.
رئیس‌جمهورغنی، استفاده از قوانین بین‌المللی را برای ترتیب نقشه راه جامع "ابتکار عرب" به‌خاطر تأمین صلح عادلانه و پایدار در فلسطین و منطقه؛ مهم خوانده تأکید کرد که تعاملات و راه‌اندازی گفتگو میان مسلمانان و عیسوی‌یان، مردم و کشورهای کلیدی عضو شورای امنیت به‌شمول امریکا، نیازمند درک درست برای رسیدن به صلح پایدار می‌باشد.
رئیس‌جمهور کشور با تأکید گفت که نیاز جدی به ختم منازعات در میان کشورهای جهان اسلام است که از این مسیر می‌توانیم رهبری واقعی خویش را به اثبات رسانیم وتوانایی مانرا از طریق همین اجماع قوی، به نمایش بگذاریم. 
رئیس‌جمهور محمداشرف غنی اظهار داشت که باید تاریخ اسلامی ما منحیث یک تمدن شکیبا احیا گردد و نیز اعمال تروریستی و خشونت‌بار که قربانیان اصلی آن مسلمانان به‌ویژه مردم افغانستان اند، باید مردود و تقبیح شود.
رئیس‌جمهور غنی، حمایت جامعۀ جهانی را از قطعنامه‌های ملل‌متحد درخصوص داشتن یک دولت مستقل و تثبیت موقعیت القدس ارزنده خواند و نیز جستجوی راه‌‌های حل‌ مناسب و عادلانه را که باعث تأمین حقوق مردم فلسطین گردد، مهم قلم‌داد نمود.
رئیس‌جمهور کشور گفت که هم‌گرایی و معاهدات میان کشورهای جهان به‌ویژه کشورهای اسلامی و احترام خاص به بیت‌المقدس، در تاریخ تمام ادیان الهی هرگز به این اندازه گسترده نبوده‌است.
رئیس‌جمهور محمداشرف غنی تصریح‌نمود که احترام و شکیبایی در مقابل عیسو‌ییان از سوی رهبران صدر اسلام  مانند، حضرت عمر فاروق، خلیفه عبدالملک که در اعمار مسجد الاقصی نقش داشتند تا صلاح‌الدین ایوبی، بیان‌گر عمق و وسعت اسلام منحیث یک تمدن و فرهنگ می‌باشد.
رئیس‌جمهورغنی خاطرنشان کرد که گذشتۀ شکوفای اسلام، ما راهنمایی می‌کند تا آیندۀ خویش را با آغاز گفت‌وگوهای سازنده میان تمدن‌ها، فرهنگ‌ها، ادیان و مردم مجسم سازیم.
رئیس‌جمهور کشور، اجماع میان امت اسلامی را امیدوارکننده توصیف کرده افزود که مسلمانان جهان اعم از رهبران، دول، مساجد، رسانه‌ها، مرد و زن، پیر و جوان به‌گونۀ منسجم و متحدانه در قبال بیت‌المقدس صدا بلند می‌کنند.
در پایان نشست فوق‌العادۀ سران سازمان همکاری کشورهای اسلامی، قطعنامۀ مشترک از سوی سران دول اشتراک‌کننده، مبنی بر بررسی موضوع به رسمیت‌شناختن شهر قدس شریف به عنوان پایتخت اسرائیل، صادر شد.
در این اعلامیه، تصمیم رئیس‎جمهور ایالات متحدۀ امریکا مبنی بر به‌رسمیت‌شناختن قدس به‌عنوان پایتخت اسرائیل، محکوم شده‌است و اعلام آن‌را تهدیدی بر صلح و امنیت بین‌المللی تلقی نمودند.
هم‌چنان در اعلامیۀ متذکره تصریح شده‌است که اقدام مذکور از سوی امریکا، نقض جدی قوانین بین‌المللی و به‌خصوص منشور چهارم جینیوا و تمام قطع‌نامه‌های مشروع بین‌المللی به ویژه قطع‌نامۀ شورای امنیت ملل متحد در این مورد، می باشد.# ذبیح

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا