سیاست

افغانستان به ائتلاف جهانی حمایت از آزادی رسانه ها می پیوندد

کابل/۲۲ جدی/ باختر
دولت افغانستان از عضویت در «ائتلاف جهانی حمایت از آزادی رسانه ها» استقبال کرد.
به اساس معلومات دفترمطبوعاتی ریاست جمهوری  به آژانس باختر٬این موقف دولت افغانستان در دیداری که امروز خانم آلیسون بلیک، سفیر برتیانیا در افغانستان با استاد سرور دانش معاون رییس جمهور داشت، اعلام شد.
ائتلاف جهانی حمایت از آزادی رسانه ها به ابتکار دولت های بریتانیا و کانادا روی دست گرفته شده و تاکنون شماری از کشوهای جهان به عضویت این ائتلاف جهانی در آمده اند.
سفیر برتیانیا در کابل از دولت افغانستان برای عضویت در این ائتلاف جهانی دعوت کرده و  از نقش حکومت افغانستان و شخص معاون رییس جمهور در حمایت از آزادی بیان و آزادی رسانه ها قدردانی کرد.
وی گفت قرار است به زودی و به صورت رسمی نامۀ از طرف وزیر خارجه بریتانیا عنوانی معاون رییس جمهور برای عضویت افغانستان در ائتلاف جهانی حمایت از آزادی رسانه ها، صادر شده و به معاون رییس جمهور تحویل داده شود.
خانم بلیک، دولت افغانستان را از حامیان جدی آزادی رسانه ها در منطقه خوانده گفت هم اکنون فرصت خوبی فراهم شده است که افغانستان عضویت این ائتلاف جهانی را به دست آورد.
معاون رییس جمهور از دعوت سفیر بریتانیا برای عضویت افغانستان در ائتلاف جهانی حمایت از آزادی رسانه‌ها استقبال کرد و گفت دولت افغانستان به دلایل مختلف آمادگی کامل دارد که عضو این ائتلاف بین المللی شود.
استاد دانش گفت که به باور او «آزادی بیان و آزادی رسانه ها» محور اصلی آزادی و ارزش های دیگری چون دموکراسی، حقوق شهروندی، انتخابات، حقوق بشر و برابری انسانی است.
وی تأکید کرد که در پروسه صلح نیز یکی از مواردی که دولت و مردم افغانستان بالاتفاق به آن تأکید دارند، آزادی بیان و آزادی رسانه ها است و به تجربه ثابت شده است که گروه های افراطی چون طالبان از این دو ارزش هراس دارند.
معاون رییس جمهور از همکاران بین المللی افغانستان نیز خواست که در هرگونه توافق صلح، بر حفاظت و صیانت از آزادی بیان و آزادی رسانه ها حمایت کنند و در کنار دولت و مردم افغانستان بایستند.
او همچنین به بخشی از تلاش های حکومت افغانستان طی چند سال اخیر به حمایت از آزادی رسانه ها اشاره کرده گفت که شخصا کمیته مشترک حکومت و رسانه هارا که به هدف جلوگیری از خشونت و تأمین مصوونیت رسانه ها تأسیس شده است، رهبری می کند.
معاون رییس جمهور تصریح کرد که براساس درخواست فدراسیون ژورنالیستان افغانستان، طرزالعمل فعالیت این کمیته به یک مقرره ارتقا یافته است.
کمیته مشترک حکومت و رسانه ها قبل از این براساس یک طرزالعمل فعالیت می کرد؛ اما براساس پیشنهاد اعضای کمیته، این طرز العمل به یک مقرره ارتقا یافته است.
مقرره کمیته مشترک حکومت و رسانه ها در جلسه مورخ  15جدی کمیته قوانین مورد بررسی قرار گرفته و به تأیید رسید.
این مقرره به هدف تآمین امنیت و مصوونیت خبرنگاران و فعالان رسانه یی، تسریع روند رسیدگی به قضایای خشونت علیه خبرنگاران، کاهش خشونت علیه فعالان رسانه یی، تأمین هماهنگی بین رسانه ها و ادارات دولتی و تأمین حقوق صنفی و حرفه یی خبر نگاران و فعالان رسانه ای تدوین شده است.
به گفته سروردانش، ارتقای فعالیت کمیته از طرزالعمل به مقرره می تواند تداوم کار کمیته مشترک حکومت و رسانه ها را به عنوان یک نهاد دولتی حامی رسانه ها و آزادی بیان در افغانستان تضمین کند. ماری

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا