کابل1 جوزا باختر
رییس کمیسیون جلوگیری از غصب زمین و استرداد زمینهای غصب شده در سفری به ولایت خوست بر آگاهیدهی مردم درباره غصب زمین و اسناد تقنینی مربوط به آن تاکید نمود.
دفتر مطبوعاتی وزارت عدلیه امروز با نشر این خبر گفته است که هیأت رهبری کمیسیون جلوگیری از غصب زمین و استرداد زمینهای غصب شده به ریاست شیخالحدیث مولوی عبدالحکیم شرعی، سرپرست وزارت عدلیه و رییس این کمیسیون به منظور بررسی دوسیههای مربوط به غصب زمین به ولایت خوست سفر کرده و با مقامات و مسوولان محلی این ولایت دیدار و گفتگو نمودند.
در این سفر، مولوی حمدالله نعمانی، سرپرست وزارت شهرسازی و مسکن، مولوی عطاء الله عمری، سرپرست وزارت زراعت و آبیاری، شيخ الحديث مولوی نورالحق انور، رییس عمومی اداره امور، مولوی محمد اسماعیل غزنوی، معین سرحدات وزارت سرحدات، اقوام و قبایل، شیخ عبدالصمد حقانی، نماینده ستره محکمه و مولوی احسان الله وثیق، رییس عمومی قضایای امارت و سکرتر این کمیسیون و سایر اعضای این کمیسیون وزیر عدلیه را همراهی می نمودند.
این کمیسیون نشستی را با والی ولایت خوست و سایر مقامات محلی آن ولایت برگزار کرد و در درباره جلوگیری از غصب زمین و استرداد زمینهای غصب شده امارتی گفتگو صورت گرفت.
در این نشست شیخ الحدیث مولوی عبدالحکیم شرعی، سرپرست وزارت عدلیه و رییس این کمیسیون بر آگاهیدهی به مردم درباره غصب زمین و اسناد تقنینی مربوط به آن تاکید نمود و از شورای علمای ولایت خوست خواست که در این زمینه توجه نماید تا از غصب ملکیت های عامه جلوگیری شود. وی افزود که غصب گناه کبیره است و جلوگیری از آن فریضه هر فرد است.
در این نشست مولوی عطاء الله عمری، سرپرست وزارت زراعت و آبیاری با اشاره به مشکلات موجود گفت که امارت اسلامی در راستای حل مشکلات تلاش میکند.
وی افزود که در زمان اشغال هیچ چیز در امن نبود، ولی حالا امنیت مستحکم شده و به تمام مسوولین مجاهدین ضروری است که به مشکلات اقتصادی نیز رسیدگی نمایند.
همچنان وی راجع به غصب گفت که زمینهای امارتی در سرتاسر کشور به صورت گسترده غصب شده است و جهاد ما در قسمت جلوگیری از غصب زمین و استرداد زمین های غصب شده باید بیشتر تقویت شود.
در این نشست مولوی حمد الله نعمانی، سرپرست وزارت شهرسازی و مسکن گفت که از مدت ها بدینسو کار جلوگیری از غصب زمین آغاز شده است، در زمان های گذشته زمینها و ساحات وسیع به هدف تامین امنیت به نام اقوام نامگذاری میشد، نه به عنوان توزیع ملکیت؛ ولی اکنون آنها بالای زمینها دعوای ملکیت دارند و کميسیون وظیفه دارد تا برای آنها آگاهیدهی کند و پروسه واپس گیری زمینها را عملی کند.
در این نشست مولوی محمد اسماعیل غزنوی، معین وزارت سرحدات، اقوام و قبایل برای اشتراک کنندگان گفت که استرداد زمین های غصب شده از جمله اولویتهای امارت اسلامی بوده و در زمینه تلاشهای گسترده جریان دارد.
وی افزود که استرداد زمین های غصب شده خواب و خیال نبوده، بلکه واقعیت است که به صورت جدی برای آن کار صورت می گیرد.
شیخ الحدیث مولوی نور الحق انور، رییس عمومی اداره امور در این نشست گفت که در جریان اشغال ۲۰ سال گذشته بیشتر هموطنان ما متضرر شده اند و رسیدگی به این ضررها، و مظلومیتها و محرومیتها از جمله اولویت های امارت اسلامی است.
شیخ عبدالصمد حقانی، نماینده ستره محکمه هم گفت که کميسیون جلوگیری از غصب زمین و استرداد زمین های غصب شده موظف است که زمین های غصب شده را استرداد و از غصب بیشتر جلوگیری نماید.
وی افزود که طی چندین سال در کشور زمینهای زیادی غصب شده که استرداد آن کار ساده نیست.
وی از هیأتهای تخنیکی خواست تا با هماهنگی بیشتر در قسمت تثبیت و تشخیص زمینهای غصب شده کار کنند.
رییس محکمه اختصاصی زون پکتیا نیز در این نشست بر هماهنگی میان ادارات امارتی تاکید نمود و افزود که با هماهنگی و مشوره دهی به دوسیه های غصب زمین به صورت بهتر رسیدگی میشود.
همچنان ملا بسم الله عبدالله، والی ولایت خوست از همکاری کامل مقام ولایت و ادارات محلی با کمیسیون جلوگیری از غصب زمین و هیأت تخنیکی این ولایت اطمینان داد.
هیأت رهبری کمیسیون جلوگیری از غصب زمین برخی دوسیههای مربوط به غصب زمین و عرایض مردم خوست را در این رابطه نیز بررسی کرده و در زمینه به هیأت تخنیکی این ولایت هدایات لازم سپرد.