حمله تند مکرون به معترضان

پاریس – بی بی سی – 4 قوس – باختر
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه در واکنش شدیدالحن به اعتراضات خشن در کشورش گفته است که معترضان باید "خجالت بکشند و خشونت در فرانسه جایی ندارد".
پولیس فرانسه دیروز شنبه برای متفرق کردن معترضان به افزایش قیمت سوخت در پاریس از گاز اشکآور و ماشین آبپاش استفاده کرد.
معترضان تلاش داشتند تا با عبور از صف نیروهای امنیتی به برخی ساختمانهای حساس دولتی نزدیک شوند که این مسئله باعث ایجاد درگیری در اطراف جاده شانزه لیزه پاریس شد.
در نخستین واکنش به این اعتراضات مکرون در توییتر نوشت: "شرم بر آنانی که به ماموران پولیس حمله کردند."
براساس گزارشها دست کم ۵ هزار نفر در اعتراضات شهر پاریس شرکت کردند و حداقل ۱۳ نفر به علت درگیری با پولیس دستگیر شدهاند.
هماهنگ کنندگان این اعتراضات ، برنامه دیروز را "فاز دوم" جنبش خود اعلام کردند.
آن طور که گزارش شده در این اعتراضها که به طور سراسری در فرانسه برگزار شد در مجموع حدود ۱۰۰ هزار نفر شرکت کرده و در پاریس جمع متعرضان به ۸ هزار نفر رسیده بود.
تظاهرات کنندگان نماهای سنگی شهر را تخریب و مواد آتش زا به سمت پولیس پرتاب کردند و در شعارهای شان خواستار استعفای امانوئل ماکرون، رییس جمهوری فرانسه شدند. فریده