مزارشریف ۲۲ سنبله باختر
مسوولان شماری از شرکت های افغانی و چینایی قصد دارند با سرمایهگذاری مشترک ۱۰۰ میلیون دالر، بزرگ ترین فابریکه تولید سمنت را در بلخ احداث کنند.
به گزارش آژانس باختر؛ مولوی نورالهادی ابوادریس معاون والی بلخ، در نشست با عبدالحمید عاشوری رییس شرکت تجارتی حسیب صفی و رییسان شرکت های سمنت، آهن و معدن چین، در رابطه سرمایه گذاری آنان در بلخ صحبت کرد.
در این نشست رییسان شرکتهای افغانی و چینایی علاقمندی شان را به سرمایهگذاری در بخشهای مختلف صنعتی مانند فابریکه های تولید سمنت، سیخ گول، آهن، شیشه، و پی وی سی اعلام کردند.
به گفته مسوولان شرکت های متذکره چینایی، بلخ به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب، استراتیژیک و منابع طبیعی فراوان از جمله معادن در کوه البرز، بهترین مکان برای تطبیق چنین پروژههایی است.
مسوولان شرکتهای افغانی و شرکای چینایی تصمیم گرفتند که با سرمایهگذاری مشترک ۱۰۰ میلیون دالر بزرگترین فابریکه تولید سمنت را در بلخ احداث کنند.
مسوولان شرکت های چینایی گفتند این فابریکه قرار است سالانه یک میلیون تن سمنت تولید کند که نیازهای داخلی افغانستان، به ویژه در مناطق شمال و شمال شرق را پوشش خواهد داد.
آنان گفتند که پس از بهره برداری از این فابریکه، واردات سمنت از کشورهای همسایه کاهش یافته و افغانستان به سوی خود کفایی در این بخش گام برمی دارد.
جانب چینایی خاطر نشان کرد که علاوه بر فابریکه سمنت، برنامه یی برای ایجاد یک پارک صنعتی مشترک افغان- چینا در نظر گرفته شده است که شامل فابریکه های شیشه، پی وی سی، و سیخ گول خواهد بود. این پارک صنعتی زمینه اشتغال زایی و رشد اقتصادی را فراهم خواهد کرد و همچنان نقش مهم در توسعه صادرات دو کشور خواهد داشت.
همچنان معاون والی بلخ، در سخنانش از این پروژه استقبال کرد و آمادگی نهاد های ذیربط را برای همکاری در زمینه های تهیه زمین، تامین برق، و دسترسی به معادن اعلام کرد.
وی افزود: این یک فرصت بزرگ برای افغانستان است که نباید از دست برود.
او خاطرنشان کرد که مواد اولیه مورد نیاز برای تولید سمنت در کوه البرز موجود است و فابریکه سمنت از آن بهره مند خواهد شد.
در اخیر این نشست معاون والی بلخ، به تمام مسوولان نهاد های مربوط هدایت داد که در بخشهای مختلف برای تسهیل این پروژه همکاری کنند. همچنان، نمایندگان شرکت ها متذکره از دیدارشان از دریای شولگره و برنامه ریزی برای ساخت بند آب در آینده نزدیک نیز خبر دادند.
گفتنی است که این سرمایهگذاری بزرگ توسط شرکت های افغانی و چینایی نه تنها به خودکفایی افغانستان در بخش سمنت کمک میکند، بلکه فرصتهای شغلی زیادی را برای مردم محل نیز فراهم خواهد کرد.