اخبارتبصره و مرور بر مطبوعات

تبصره

کابل/  ۸ میزان/  باختر

وقایع مثبت از نوع جهش یافتۀ ویروس کرونا در کشور ثبت شده است٬ اکنون این پرسش مطرح است که امکانات برای مقابله با نوع جدید ویروس کرونا درکشور در کدام سطح است و ما با چه تدابیری باید وارد عمل شویم ؟

مفسرآژانس باختر می نگارد؛ وزارت صحت عامه اعلام کرده است که هفت مورد نوع جهش‌یافتۀ ویروس کرونا موسوم به «گونه انگلیسی» در کشور ثبت شده است٬ ثبت نوع جدید از کرونا در کشورمی تواند یک نگرانی جدی صحی باشد٬ با آن که وزارت صحت عامه٬ وقایع مثبت از این نوع کرونا را در کشور تائید می کند مگر امکانات که در امر مبارزه با نوع جدید ویروس کرونا‹ گونۀ انگلیسی› در سطح ابتدایی آن است.

نوع جهش‌یافتۀ ویروس کرونا برای اولین‌باردربریتانیا کشف شد و به نام ‹گونۀ انگلیسی› ویروس کرونا یاد می‌شود٬  این نوع از کرونا دو٬ سه ماه قبل شناسایی شده است قسمی دیده می شود به سرعت در حالی شیوع است و دامنۀ آٖن تا شرق دور٬ امریکای لایتن ٬ امریکای مرکزی و افریقا رسیده است.

نهاد های مسوول حکومتی از معضل نوع جهش یافتۀ کرونا آگاه اند و طوری که دیده می شود تدابیر و اقداماتی هم در این راستا انجام شده است٬ سرپرست وزارت صحت عامه روز گذشته «لابراتوار جینوتایپنگ» را در کابل افتتاح کرد. این نخستین لابراتوار جینوتایپنگ به سطح کشور است که در چارچوب لابراتوارهای مرکزی در شهر کابل ایجاد شده است٬ با استفاده از این لابراتوار وزارت صحت عامه می‌تواند منشاء ژنیتکی ویروس کرونا را در داخل کشور تشخیص و سیر جهش ژنتیک ویروس را در‌ سطح کشور‌ بررسی و‌ بر مبنای آن برنامه‌های تشخیصی را تنظیم کند٬با استفاده از این لابراتوار، هفت مورد نوع جدید ویروس کرونا در ولایت ننگرهار شناسایی شده‌ است٬ این در حالی است که گردش ویروس کرونا در کشور هنوز وجود دارد٬ مگر مردم تدابیر احتیاطی را فراموش کرده اند و کرونا را پایان یافتۀ می دانند.

اگر به نوع و خطر کرونای جهش یافتۀ دقیق شویم در این مورد اطلاعات و داشته های ما ناکافی است واین نیاز است که اداره ها و نهاد های مسوول بیشتر دست به کار شوند و کار عملی شان را فراتر از ایجاد یک لابراتوار محاسبه کنند٬ ازآنچه سازمان صحی جهان در مورد نوع جدید ویروس کرونا  گفته است در می یابیم٬ تفاوت عمده‌ میان بیمارانی که به کرونای نوع اولی مبتلا شده‌اند با بیمارانی که به کرونای جهش یافتۀ مبتلا می‌شوند، وجود ندارد٬در عین حال شناسایی کرونای جهش یافتۀ بدون آزمایش ژنتیکی امکان‌پذیر نیست٬ سرعت و قدرت انتقال بیماری در کرونای جهش یافتۀ یک مقدار بیشتر است و مبتلایان به کرونای جهش یافتۀ، سریع‌تر ویروس را به دیگران انتقال می‌دهند٬ در عین حال ممکن است تشخیص آن هفته‌ها طول بکشد. بیشترین چیزی که در تشخیص کمک می‌کند سابقۀ مسافرت به کشورهایی است که درگیر کرونای جهش یافتۀ استند٬این می رساند که ما در امر تشخیص و تداوی کرونا ‹گونۀ انگلیسی›  با مشکلات مواجه استیم .

نهاد و اداره های مسوول کار های زیادی دارند که باید برای جلوگیری از شیوع  نوع جدید ویروس کرونا انجام دهند٬ در گام نخست لازم است که تدابیر وقایه یی بیشتر و بهتر شود و اگر نیاز باشد پاره یی از این تدابیر الزامی شود٬ سطح تبلیغات باید بلند برده شود و روند آگاهی دهی به مردم بیشتر شود.

برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا ‹جهش یافتۀ و غیر جهش یافتۀ› باید دساتیر صحی یی که شامل فاصله ‌گذاری اجتماعی، شست‌وشوی دست‌ها، پرهیز از سفرهای غیرضروری، استفاده از ماسک از منزل تا منزل … را  نه تنها که رعایت کنیم و اگر ضرورت باشد این دساتیر الزامی شود٬ در حالی که میزان رعایت دساتیر صحی و استفاده از ماسک در کشور به شدت کاهش یافتۀ است.

کرونا را در هر نوع و درهر حالت آن باید جدی گرفت٬ کم کاری و تعلل چه از مردم باشد و چه از نهاد های مسوول نتیجۀ آن فاجعه باراست. صائم  

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا